L´aigua que raja de la font de les Delícies a Viladrau no és apta per al consum humà

La Font de les Delícies de Viladrau, que és un doll del qual moltes persones van a buscar aigua, no té l'aigua apta per al consum. I és que segons l'analítica realitzada a principis d'aquest mes s'assegura que l'aigua no té les qualitats higienicosanitàries per poder ser potable i és que sobrepassa per una banda, la terbolesa permesa que és de 5 unitats i és de 5,7 unitats. I per altra banda, els paràmetres bacteriològics se superen amb gran mesura: senyalen que hi ha contaminació per bacteris coliformes (630) i escherichia coli (14), quan són uns paràmetres que haurien de tenir el valor en 0. Amb aquests dos resultats provoquen que l'aigua que brolla d'aquesta font no sigui apta per al consum

L'analítica s'ha realitzat des d'un laboratori de Torelló i perquè membres del Grup de la Defensa del Ter van recollir una mostra d'aigua de la font perquè al seu parer, brollava amb un aspecte que no corresponia a ser apta per al consum humà a causa de "la terbolesa i el color", assegura l'entitat. A més, aquesta associació denuncia que aquest fet constitueix d'una banda "un clar perill sanitari "i d'una altra l'evidència "d'alguna activitat incontrolada que contamina l'aqüífer" del qual es nodreix la font i "malbarata un recurs públic fonamental".

Per tot això, l'entitat ha denunciat els fets davant l'Ajuntament de Viladrau, el Consell Comarcal i a altres administracions, afirma, per tal que es promoguin les actuacions oportunes, orientades a informar als ciutadans i evitar el consum de l'aigua de la Font de les Delícies per tal de garantir la sanitat pública. 
I també, segons el Grup de la Defensa del Ter per tal que es prenguin les mesures adients per determinar l'origen de la contaminació per bactèries i la seva terbolesa i "escatir-ne les responsabilitats pertinents i dur a terme les accions necessàries per restituir a l'aigua d'aquesta font, la salubritat i la qualitat perdudes".

 

VIA www.diaridegirona.cat

 

Escribir comentario

Comentarios: 0